...
 

Kārlis Cābulis

Pieredzes jomas: Digitālais Mārketings Web risinājumi Satura Mārketings Interneta vietņu izstrāde Korporatīvā identitāte Sociālie tīkli

Grāmatzīmes

Digitālais mārketings
Bieži vien idejas meklējumos paiet ilgāks laiks nekā, lai radītu pašu produktu. Tas ir kā gleznot, tev it kā ir viss, gan audekls, gan krāsas un otas, lielisks vīns veca kristāla kausā, tomēr ir vajadzīgs tas eņģelis, kura vārda tu pat nezini, bet kas sēd uz pleca un vieglām spārna kustībām, sabīda kopā iepriekšējo pieredzi, zināšanas un mirkļa ideju, lai kopā rastos kas uzmanības vērts. Nav slikti, ja reizi pa reizei, ko pieraksti, ieliec grāmatzīmi, varbūt vēlāk noderēs. Noderēs, ja ne sev pašam, tad varbūt kādam citam.

Bezmaksas fotogrāfiju krātuves

Digitālais mārketings, interneta risinājumi

Laikmetā, kad lasītājs ir kļuvis par skatītāju, arvien aktuālāk kļūst savu stāstu, prezentāciju, interneta vietņu un ideju vizuālā noformēšana. Vienmēr esmu centies projektos ieteikt izmantot orģinālattēlus, bet tas ne visiem, it sevišķi projekta attīstības stadijā, ir finansiāli "paceļams" jautājums. Tādēļ sākums ir royalty-free images, bezmaksas attēli, par kuru izmantošanu vari būt drošs, ka vienā jaukā dienā Tev nepienāks rēķins no kādas liela advokātu uzņēmuma Vācijas.

Šeit apkopoju pāris bezmaksas fotogrāfiju, attēlu un dažkārt pat video resursus, kas ir likušies pieņemam un ikdienā izmantojami.

Nosaukums Tips Saturs
pixabay.com Fotogrāfijas, vektor grafika, video Kopiena, kurā var atrast patiešām lieliskus attēlus. Labas meklēšana iespējas pēc piedāvātiem atslēgas vārdiem. Rezultāti tiek sagrupēti pēc popularitātes, kas augšpusē parāda tos labākos.  Iespējams lejupielādēt dažādas kvalitātes un izmēru attēlus.
pexels.com Foto, video Bezmaksas fotogrāfiju meklētājs apkopo rezultātus no 7 dažādiem resursiem. Iespējams meklēt pēc krāsām "color: red". Video meklēšanai sava vietne videos.pexels.com . Iespējams lejupielādēt dažādas kvalitātes un izmēru attēlus.
stocksnap.io Foto Augstas kvalitātes attēli. Daudz. Vienīgi ne vienmēr pērti lejupielādēt 7Mb bildi, ja tev tā vajadzīga interneta vietnei. Papildu apstrāde neizbēgama. Rezult'tu atlase nav tik ātra kā Pixabay
burst Foto Augstas kvalitātes bezmaksas attēlus iespējams lejupielādēt divu veidu izšķirtspējā zemākā, priekš interneta un augstākā - izdrukām

Dažkārt fotogrāfijas dažādos resursos atkārtojas, bet tas vismaz pagaidām netraucē. Parasti starp bezmaksas fotogrāfijām vai virs tām meklēšanas rezultātos ir iejauktas arī maksas fotogrāfijas, tās parasti ir atdalītas ar viegli pamanāmiem apzīmējumiem. Ja esi kādas no sistēmu lietotājs, tad vari arī pats piedalīties fotogrāfiju "koplietošanas" attīstībā augšupielādējot savus darbus.

Ak, jā - nekad, nekad nelieciet savā interneta vietnē attēlus "pa tiešo no fotoaparāta", neviens lapas apmeklētājs nebūs laimīgs atvērt 4Mb bildi savā telefonā ar limitētu datu apjomu. Ja negribi zaudēt potenciālos klientus, tad samazini attēlus līdz pieņemamai kvalitātei, cenšoties nepārsniegt 100-200Kb. Bilžu optimizēšanai lieti noderēs internetā bāzēts rīks tinypng.com.

Kopīgot


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!